Gdje će Asmir Begović?

Englezi imaju nekoliko prijedloga

Gdje će Asmir Begović?

E. Čaušević

Bh. golman Asmir Begović u prethodnih nekoliko sedmica nalazi se u teškoj situaciji u Bournemouthu nakon što je "preselio" na klupu.

Begović je od dolaska iz Chelseaja 2017. godine bio standardan na golu Bournemoutha, ali se to prije nekoliko sedmica promijenilo jer je njegovo mjesto zauzeo Arthur Boruc. Trener Eddie Howe poručio je da nije zadovoljan partijama Begovića i da je zbog toga odlučio šansu dati Borucu.

U proteklim danima dosta se pisalo o tome da Howe i Begović više nisu u dobrim odnosima i da je trener ovog tima prekrižio bh. golmana iako je zbog njega stigao iz Chelseaja. Engleski mediji već špekulišu da će Asmir napustiti Vitality stadion, te da će na ljeto sigurno promijeniti klub ako se nastavi ovakav tretman prema njemu.

No, sigurno je da Begović neće imati problema s pronalaskom novog kluba, te se vjeruje da će ostati u Engleskoj ukoliko napustio Bournemouth. Mediji na Otoku već su dali dva prijedloga gdje bi Begović trebao nastaviti karijeru, a prema njima najbolje rješenje je Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crystal Palace na golu trenutno ima Vincentea Guaitu koji je došao na ljeto, no nisu zadovoljni njegovim igrama i već se priča o odlasku španskog golmana. Navodno, Palace prati situaciju s Begovićem i sigurno će poslati ponudu za bh. golmana na kraju sezone ako i dalje bude grijao klupu.

Pored ovog tima Begović se povezuje i s Fulhamom, ali su male šanse da će doći u tim Claudija Ranierija. Fulham će imati šanse samo ukoliko izbori opstanak u Premiershipu, no Begović je sada sigurno zadnja stvar o kojoj razmišljaju u londonskom klubu.

Top Komentari

AMKO
Cak je Murinijo mislio da je bolj od Cortue al posle se uvjerijo da je prosjecan golman
1 0
Patriot
Nece on nidje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi