Maglaj se ovom pobjedom uključio u borbu za doigravanje, te za sedmim mjestom, koje vodi u doigravanje, zaostaje samo dva boda.

Sigurna pobjeda Maglaja

RK Maglaj se pobjedom protiv RK Derventa uključio u borbu za doigravanje

Esmer Oštraković

Rukometaši Maglaja ostvarili su pobjedu na domaćem terenu, u okviru 16. kola Premijer lige BiH, protiv Dervente rezultatom 32:24.

Maglaj je u ovoj utakmici bio apsolutni favorit, pogotovo nakon gostujuće pobjede protiv Sloge, te su tu ulogu na kraju i opravdali.

Od samog starta utakmice domaći su kontrolisali utakmicu i niti u jednom trenutku svoju pobjedu nisu doveli u pitanje.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Haris Bašić sa šest golova, dok je kod gostiju bolji od ostalih sa osam golova bio Stevan Oljača.

Maglaj se ovom pobjedom uključio u borbu za doigravanje, te za sedmim mjestom, koje vodi u doigravanje, zaostaje samo dva boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.