Rukometaši Bosne Visoko u fantastičnoj utakmici savladali Maglaj
FOTO: RK Bosna Visoko

Gosti su nakon velike borbe stigli do pobjede

Rukometaši Bosne Visoko u fantastičnoj utakmici savladali Maglaj

S. Pašalić

U 14. kolu Premier lige za rukometaše Bosna Visoko je savladala Maglaj sa 26:25.

Vodeći tim na tabeli je stigao na uvijek nezgodno gostovanje u Maglaj, a utakmica je prema očekivanju donijela puno uzbuđenja.

U prvom poluvremenu je viđena velika borba, a rukometaši Maglaja su početkom utakmice imali vodstvo. Bosna je dobrom igrom uspjela stići do preokreta i prvog vodstva u 18 minuti. Do kraja poluvremena je nastavljena velika borba, a rukometaši Maglaja su bolje odigrali završnicu prvog poluvremena i otišli na odmor sa vodstvom 12:11.

Drugo poluvrijeme se dugo igralo gol za gol, ali je Bosna onda odigrala puno bolje i napravila prednost te na kraju slavila sa 26:25.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Adnan Harmandić sa sedam golova, dok su Tarik Međić i Muhamed Toromanović dodali po pet.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kod ekipe Maglaja Omahić i Bašić su postigli po pet golova.

Bosna je i dalje na prvom mjestu sa 11 pobjeda i 3 poraza, dok je Maglaj na desetom mjestu sa 5 pobjeda, 7 poraza i 2 neriješene utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi