Aguero je u sezoni 2014/2015 postigao 26 golova što je njegov najbolji učinak u jednoj sezoni u Premier ligi

Igraču Manchester Cityja još malo nedostaje do novog uspjeha

Aguero donosi novu titulu Cityju? Argentinac na pragu nestvarnog rekorda

S. Pašalić

Manchester City je u subotu savladao Bournemouth u gostima sa 1:0.

Građani su nakon ove pobjede zasjeli na vrh Premier lige te sada imaju bod prednosti ispred drugoplasiranog Liverpoola.

Sergio Aguero se u utakmici protiv Bournemoutha nije upisao u listu strijelaca, ali ove sezone ponovo pruža sjajne partije u Premier ligi te je postigao ukupno 18 golova.

Argentincu nedostaju još samo dva gola da bi došao do sjajnog podviga. Naime on je u posljednje četiri sezone postizao 20 ili više golova u sezoni, te bi s dva nova gola do kraja prvenstva Aguero napravio čudesan niz od pet sezona zaredom u kojima je postizao 20 ili više golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On se našao u društvu igrača koji su tri ili više sezona zaredom ostvarivali ovaj uspjeh, a pored Aguera samo su još Alan Shearer, Thierry Henry, Ruud van Nisterlooy i Harry Kane ovo uspjeli postići.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.