Spektakularni golovi na Old Traffordu i pobjeda Uniteda, minimalac Cityja protiv Bournemoutha
(Foto: EPA)

Premiership, 29. kolo

Spektakularni golovi na Old Traffordu i pobjeda Uniteda, minimalac Cityja protiv Bournemoutha

M. Šljivak

Fantastičan meč odigrali su u 29. kolu Premier lige Manchester United i Southampton na Old Traffordu, a na kraju je United slavio pobjedu od 3:2.

Bio je to dan spektakularnih golova, a nakon nekoliko sjajnih šansi gosti su u 26. minuti fantastičnim projektilom donio prednost gostima od 0:1.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku meča je viđen zaista spektakularan meč.

United je u periodu od 53. do 59. minute na krilima Pereire došao do preokreta. Zabio je prvo u 53. minuti prekrasno za 1:1, a zatim je uposlio Lukaku za preokret i vodstvo od 2:1.

Ipak, Southampton se nije predavao, a u 75. minuti dolaze do još jednog čudesno gola. Iz slobodnjaka je pogodio Ward-Prowse za 2:2.

U 89. minuti United ipak dolazi do pobjede. Lukaku majstorski pogađa za pobjedu od 3:2.

Manchester City je na gostovanju savladao Bournemouth sa 0:1.

Dominirali su prvaci u ovom meču, ali su na kraju samo jednom zatresli gol protivnika. Pogodio je Riyad Mahrez u 55. minuti za važna tri boda.

U 29. kolu Premiershipa su postignuti ovi rezultati:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bournemouthh - City 0:1
Brighton - Huddersfield 1:0
Burnley - Crystal Palace 1:3
United - Southampton 3:2
Wolves - Cardiff 2:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi