Kakva demonstracija sile: Jesu li fudbaleri Bournemoutha bili na utakmici protiv Cityja?
Tim Pepa Guardiole je ostavio domaćina na svega 18 posto posjeda lopte u današnjem meču

Kao da je igrao samo jedan tim

Kakva demonstracija sile: Jesu li fudbaleri Bournemoutha bili na utakmici protiv Cityja?

E. Škorić

Manchester City je na gostovanju u Bournemouthu u 29. kolu engleske Premier lige slavio s 1:0.

U biti, pravo je čudo kako je samo jedna lopta odsjela u mreži domaćina, mada će trener Pep Guardiola svakako biti zadovoljan jer je napravljen još jedan korak prema odbrani naslova prvaka.

Gosti iz Manchestera danas su dominirali na Vitality stadionu, pa su tako imali statistiku koja je zaista impresivna i pomalo nevjerovatna.

Gosti su imali čak 82 posto posjed lopte, dok je tek 18 posto lopta bila u nogama domaćih tokom 90 minuta.

Osim toga, gosti su izveli 14 kornera, Borunemouth s druge strane nijedan jedini. Kada su šutevi u pitanju, City je ukupno imao 23, Bournemouth je bio bez šuta. Od toga je sedam bilo u okvir domaćeg gola, a Bournemouth je uglavnom imao nule u statistici.

City sada ima 71 bod, dva više od Liverpoola koji sutra ima teško gostovanje na Goodisonu protiv gradskog rivala Evertona i to je možda prilika da City zadrži prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi