Big Sam ima svoje viđenje situacije u kojoj se nalaze Redsi

Zanimljivo objašnjenje Liverpoolovih muka: Meni to izgleda kao strah od titule

Liverpool je remijem (0:0) sa Evertonom prepustio lidersko mjestu na tabeli Premiershipa Manchester Cityju.

Čini se da Redsi ponovo posustaju u momentima kada su tako blizu toliko željene titule prvaka Engleske.

Mnogi se pitaju zašto se to dešava Liverpoolu, a nekadašnji trener Evertona, Sunderlanda, Boltona. Westa Hama i selektor Engleske Sam Allardyce ima zanimljivo objašnjenje.

"Pritisak je ogroman. Liverpool je ove sezone izgubio samo jednu takmicu, ali čini mi se da je strah od titule ponovo tu, baš kao što je bio i prije par godina kada je na klupi sjedio Brendan Rodgers", izjavio je Big Sam.

"To je velika prepreka koju Klopp mora preskočiti. Mora odgonetnuti kako mentalno spremiti tim da pređe zamišljenu liniju i osvoji titulu prvaka Engleske", istakao je Allardyce, pa nastavio:

"Mislili smo da su se riješili tih bubica kada su pobijedili Watford sa 5:0, ali protiv Evertona je bila druga priča. Bilo je par momenata u kojima smo pomislili da mogu pobijediti, ali ipak nisu bili dovoljno dobri... To meni izgleda kao strah."

Liverpool nakon remija na Goodisonu zaostaje bod za vodećim Manchester Cityjem (71), a do kraja sezone PL je ostalo još devet kola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nema sumnje da će ovo biti "žestok" kraj sezone za Redse koji traže svoju prvu titulu prvaka Engleske nakon skoro tri decenije.

Inače, Redse očekuje šest ključnih utakmica u svim takmičenjima. Uskoro će na megdan Bayernu u revanšu 1/8 finala Lige prvaka, a tu su i dueli sa Tottenhamom i Chelseajem u Premier ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.