Novinar naljutio Kloppa: "Baš sam razočaran tvojim pitanjem, pa ovo je fudbal, a ne Play Station"

Ne voli da mu kritikuju taktiku

Novinar naljutio Kloppa: "Baš sam razočaran tvojim pitanjem, pa ovo je fudbal, a ne Play Station"

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola jučer su u gradskom derbiju odigrali meč bez golova protiv Evertona i izgubili prvu poziciju Premiershipa.

Redsi nisu uspjeli u gostima da savladaju ljutog rivala i sada imaju jedan bod manje od lidera Manchester Cityja koji je uspio da nadoknadi zaostatak nad Liverpoolom i preuzme lidersko mjesto.

Nakon utakmice Jurgen Klopp je imao dosta dugu press konferenciju jer je bilo dosta pitanja na koje je trebao odgovoriti. No, jedan od novinara koji je preispitivao njegovu taktiku je posebno naljutio njemačkog stručnjaka.

Njega je zanimalo zašto Liverpool nije igrao ofanzivnije i preuzeo više rizika u ovom meču jer su znali da im odgovara samo pobjeda. No, nije očekivao da će to pitanje itekako naljutiti trenera Liverpoola.

"Izvini ali ne razumijem pitanje. Dakle, imamo sedam remija, a oni su izgubili više utakmica. I kakve veze to ima sa nekim standardima?", pitao je Klopp novinara koji je pokušao objasniti da želi samo znati da li je Liverpool trebao igrati više otvorenije i ofanzivnije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Veoma sam razočaran tvojim pitanjem, baš sam razočaran zbog toga što je ovo fudbal, a ne Play Station. Da li misliš da nismo dovoljno rizikovali danas? To je ono što želiš pitati? To je veoma razočaravajuće pitanje i moram ti to tako reći. Ispada da je sve tako lako i da im trebam samo reći 'Momci više rizikujte. Idemo po pobjedu'. Možete li zamisliti da se samo to radi? Evo, da li postoji neki naš remi gdje nismo išli na pobjedu?", dodao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Klopp se prepo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi