Dušan Tadić je upisao dvije asistencije i postigao jedan gol te imao nekoliko čudesnih poteza

Igrač Ajaxa je izluđivao igrače Reala

Ocjene Tadića pokazuju da je odigrao savršenu utakmicu, te se našao u društvu Messija i Neymara

S. Pašalić

Igrač Ajaxa Dušan Tadić je sinoć vjerovatno odigrao i utakmicu života u svojoj karijeri.

Tadić je bio nerješiva enigma za igrače Reala koji ga jednostavno nisu mogli zaustaviti, 30-godišnji nogometaš je oduševljavao publiku svojim potezima.

Srbijanski nogometaš je sinoć sjajno asistirao kod dva gola, a onda je postigao i maestralan gol koji je praktično i presudio utakmicu.

Odlična igra Tadića je nagrađena pa su tako mnogi njegov nastup ocijenili sa čistom desetkom, a možda se najviše izdvaja francuski list L'Equipe.

U svojoj historiji ovaj list je dodijelio samo devet desetki, pa je tako srbijanski nogometaš ušao u društvo odabranih.

Od igrača koji su 20-tak godina dobili desetku su Lionel Messi kojem je to uspjelo čak dva puta, a istom ocjenom su ocjenjivani i Robert Lewandowski koji je 2013. godine postigao četiri gola također protive Reala.

Još dvije desetke su viđene u francuskom prvenstvu, a dobili su ih Carlos Eduardo iz Nice nakon utakmice sa Guingampom 2013. godine, te Neymar u dresu PSG-a u utakmici protiv Dijona 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovo je vjerovatno najbolja utakmica koju sam u životu odigrao", rekao je Tadić nakon utakmice, te je nastavio.

"Pobijedili smo najbolji klub na svijetu. Ponosan sam i siguran sam da smo usrećili mnogo ljudi", istakao je reprezentativac Srbije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.