Kako je Zidane predvidio kolaps Reala?
Fantastični Francuz je otišao na vrhuncu moći Reala. Osvojio je apsolutno sve u dvije i po godine i zatim se odlučio povući (Foto: EPA)

Znao je šta slijedi

Kako je Zidane predvidio kolaps Reala?

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane vodio je Real Madrid do tri uzastopne titule prvaka Evrope.

Legendarni fudbaler je tako i kao trener osvojio apsolutno sve sa Kraljevima, ali je na iznenađenje mnogih na kraju prošle sezone odlučio da ode.

I očigledno je znao šta radi. Real ove sezone igra katastrofalno, a njegove zamjene, prvo Julen Lopetegui, a sada i Santiago Solari ne mogu da nađu idealnu igru koja je krasila Kraljeve proteklih godina.

Da je Zidane znao da slijedi kolaps Reala sada je vidljivo iz njegovih riječi koje je dao na oproštajnoj press konferenciji.

Doslovno je Francuz predvidio da nema šanse da u ovoj sezoni išta bude kao prije.

"Bilo bi jako teško da pobjeđujem i naredne sezone. Imali smo dobrih, ali i teških trenutaka. To neću nikad zaboraviti, ali morate znati ovo: Ne želi početi sezonu i imati očajne rezultate. Želim otići iz kluba na vrhuncu. To sam uradio kao igrač i sada kao trener. Sada je pravi trenutak za to", rekao je Zidane prije nešto manje od godinu dana.

"Zidane je bio dovoljno pametan da ode na vrijeme"

Madridski velikan je iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa na Santiago Bernabeu donio prednost od 2:1 iz prve utakmice, ali su se sinoć obrukali u revanšu i poraženi su sa 1:4.

To je značilo kraj nadanja o odbrani naslova najboljeg tima Evrope, a ovaj težak poraz mogao bi značiti kraj za Santiaga Solarija na klupu Kraljeva.

Solari je treći trener Reala u proteklih godinu dana. Naslijedio je Julena Lopeteguija, koji je dobio posao nakon što je Zinedine Zidane odlučio da ode.

Legendarni holandski fudbaler Ruud Gullit smatra da je Zidane napravio itekako pametan potez odlaskom.

"Zidane je bio dovoljno pametan da ode u trenutku kada su izgubili Ronalda. To je cijela poenta priče, jer ko god da je došao nakon njega, našao bi se pred teškim izazovom", rekao je Gullit, te je dodao:

"Nemate Ronalda, nemate 50 golova u sezoni", jasan je legendarni fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istakao je i kako je on vidio šansu da se nešto napravi u Madridu i da nije iznenađen pobjedom Ajaxa.

"Nisam iznenađen. Gledao sam posljednje utakmice Reala i vidio sam šansu za prolazak. Kada pogledate taj vezni red, pomislite u sebi 'O moj Bože'. Protiv njih se i Barcelona prošetala i ovo je bio pravi tim sa kojim su željeli igrati", istakao je Gullit.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Osvojijo je uz veliku pomoč sudija.Posebno u sezoni 2017/2018 imaju največje zasluge za osvajanje lige šampiona sudije.
0 1
xavi26
Zidan je dobro znao sa koliko sreće je osvajao Lige prvaka, i naslutio je i uvođenje VARa.. :) a u La Ligi je uvijek gledao Barci iza ledja
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti