Iza mladog vratara Krešimira Bandića ostala je ogromna tuga u njegovom rodnom Mostaru, te Širokom Brijegu za čiji je nogometni klub trenutno nastupao.

Sportska BiH zavijena u crno

Tuga i nevjerica ne prestaju u Mostaru i Širokom, pogreb Krešimira Bandića sutra u 16 sati

Cijelu bosanskohercegovačku sportsku javnost sinoć je potresla užasna vijest o iznenadnoj i šokantnoj smrti 23-godišnjeg vratara NK Široki Brijeg Krešimira Bandića. Šok i nevjerica strujali su njegovim rodnim Mostarom i Širokim, vijest je išla brzo putem interneta, mnogi su u nevjerici odbijali povjerovati u to dok se nažalost, najgore nije potvrdilo i obistinilo.

Krešimir je rođen u Mostaru 6.09.1995. godine i već u ranoj životnoj dobi, kako to već biva u Mostaru, potrčao za nogometnom loptom. Prošao je sve omladinske selekcije HŠK Zrinjski, domogao se s 20 godina i prvog tima s kojim se okitio i titulom prvaka Bosne i Hercegovine. Sticajem okolnosti, u matičnom klubu Keta, kako su ga svi zvali, nije se nabranio pa je kalendarskim početkom 2018. godine raskinuo ugovor sa HŠK Zrinjskim i pristupio sportskom rivalu NK Široki Brijeg.

Bandićeva karijera nažalost bila je prožeta ozljedama, posebno problemima s oba ramena koji su doveli do situacije da i na jednom i na drugom mora obavljati komplicirane operacije koje su iziskivale duge rehabilitacije. No ništa od toga nije ovog mladića zaustavljalo ka konačnom cilju, a to je da dokaže da je golman vrijedan povjerenja i čini se da je samo smrt bila ta koja ga je mogla zaustaviti u tom naumu.

Društvene mreže su prelili izražaji sućuti od strane njegovih bivših suigrača, sportskih klubova širom Bosne i Hercegovine i regije a čini se da nije bilo čovjeka sinoć kojeg smrtv ovog mladića nije potresla do kosti. Vjerojatno će neutralnim ljudima zvučati plastično i kao fraza, no tko god je poznavao Ketu reći će da je bio primjer kako pravog sportaša tako i čovjeka koji je je na ostale prenosio svoj zarazni osmijeh te uvijek bio spreman na šalu i zezanciju. Bandić je u svakoj svlačionici bio generator dobre atmosfere, momak koji je sretnim i nasmijanim činio sve oko sebe. Iza sebe je ostavio neutješne roditelje, sestru i brata, te djevojku, ali i masu ljudi kojima nije bio rod a koji su njegovu smrt doživjeli kao da se radi o nekome bliskome. Ustvari, Keta je svima, pa i potpisniku ovih redova bio jako blizak.

Tuga pod kojom su jutros osvanuli Mostar i Široki Brijeg nemjerljiva je i neopisiva. Mučnina, suze i još uvijek velika nevjerica još kolaju među masom koja je Ketu poznavala i još nas velika većina očekuje da će netko javiti da je Keta dobro i da je sve bio neki veliki nesporazum, neka noćna mora. No nažalost, istina je jako teška, da teža ne može biti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rodbina i prijatelji pokojnog Krešimira Bandića posljednji put oprostit će se od njega sutra u 16h kada će se na rimokatoličkom groblju „Masline“ u Mostaru obaviti pogreb, a obitelj će od 15.15h primati izraze sućuti u mrtvačnici na Bijelom Brijegu. Sveta misa zadušnica obavit će se poslije pokopa u crkvi Sv. Mateja na Rudniku.

Krešimir Bandić Keta u svom Mostaru, te Širokom Brijegu, nikada neće biti zaboravljen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.