Jedna bijela svijeća je u čast Bandića večeras zapaljena kod gola na Pecari
Navijači, saigrači i uposlenici kluba u Širokom Brijegu su večeras odali počast preminulom golmanu Bandiću (Foto: Bljesak.info)

U Širokom odali počast preminulom golmanu

Jedna bijela svijeća je u čast Bandića večeras zapaljena kod gola na Pecari

E. Škorić

U utorak je iznenada preminuo 23-godišnji golman Krešimir Bandić.

U utorak u 22:30 ispred stadiona Pecara u Širokom okupili su se saigrači, uposlenici kluba i navijači kako bi odali počast Bandiću.

"Šok, tuga, nevjerica i suze bilo su na licima okupljenih kojih su se zapalili svijeće i izmolili za pokoj duši preminulom Keti", izvještava portal Bljesak.info.

Na stadionu Pecara kod gola zapaljena je i jedna bijela svijeća u čast Krešimira, koji je oko 18 sati preminuo u Mostaru.

Bivši saigrač oplakuje Bandića: "Noge su mi se odsjekle..."

Bandić je slovio za najvećeg pozitivca u Širokom Brijegu, riječi hvale za njega imali su svi saigrači, pa stoga i ne čudi što su gotovo svi koji su ga poznavali suznih očiju primili vijest o njegovoj smrti. Shrvan je i Srđan Savić koji je s njim dijelio svlačionicu u Zrinjskom.

"Kada sam pročitao da je Krešimir preminuo, noge su mi se odsjekle, u šoku sam. Ne mogu vjerovati. To je bio momak za primjer. Dobar kao hljeb, vrijedan..., ma sve najbolje mogu da kažem. Tuga", kazao nam je Savić, koji je svojevremeno uz Zrinjski jedno vrijeme nastupao i za Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krešimir Bandić je ponikao u omladinskoj školi Zrinjskog, a prošle je godine potpisao za Široki Brijeg gdje je bio u statusu drugog golmana. Ove sezone je nastupio u tri ligaške utakmice.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE