Nekoliko velikana ispalo

Poznati svi putnici u četvrtfinale Lige prvaka

Večerašnjim revanš susretima između Barcelone i Lyona te Bayern Minhena i Liverpoola okončana je osmina finala Lige šampiona i poznati su svi putnici u četvrtfinale.

Liverpool i Barcelona su posljednje ekipe koje su našle svoje mjesto među osam najboljih u Evropi, dok su Bayern i Lyon zapeli već na prvoj prepreci knock-out faze.

Dakle, sada su poznata imena svih ekipa koje su prošle dalje, a to su: Ajax, Manchester United, Porto, Tottenham, Juventus, Manchester City, Liverpool i Barcelona.

Zanimljivo je i to da smo već u osmini finala ostali bez nekoliko favorita za najviši plasman kao što su PSG, Real Madrid, Bayerrn Minhen ili Atletico, ali to samo pokazuje koliko je Liga prvaka snažna i ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, poznato je i to da će Evropa dobiti novog klupskog prvaka obzirom da je trostruki uzastopni prvak Real Madrid ispao od Ajaxa.

Žrijeb parova četvrtfinala ovog takmičenja planiran je za petak popodne u Nyonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.