Lyon naljutio Barcelonu, Messi i družina "samljeli" protivnika

Katalonci jednostavno prejaki za Lyon

Lyon naljutio Barcelonu, Messi i družina "samljeli" protivnika

Večeras je na Nou Campu odigran revanš meč osmine Lige prvaka između Barcelone i Lyona. Prvi meč u Lyonu je završen rezultatom 0:0, ali je Barca večeras slavila sa 5:1 i otišla u četvrtfinale Lige prvaka.

Barcelona je do vodstva došla u 18. minuti kada je Lionel Messi panenkom savladao golmana Lyona sa bijele tačke. Prethodno je faul u svom kaznenom prostoru napravio Jason Denayer.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Barcelone. Igrala se 31. minuta kada je Luis Suarez uposlio Coutinha, a Brazilac lagano pogodio za 2:0.

Imao je Suarez šest minuta kasnije dobru priliku, ali je ostalo 2:0, što je rezultat kojim se i otišlo na odmor.

Bila je Barcelona bolja i u drugom poluvremenu, ali je Lyon uspio stići do gola u 58. minuti. U gužvi pred golom Barce se najbolje snašao Tousart i pogodio za 2:1.

Bio je to gol koji je mogao Barceloni itekako zakomplikovati situaciju, ali je Lyonel Messi u 78. minuti riješio sve dileme oko putnika u četvrtfinale.

Uzeo je Argentinac loptu, promiješao odbranu Lyona i pogodio za 3:1.

Samo tri minute kasnije Gerard Pique je pogodio za 4:1 na asistenciju Lionela Messija, a da na Nou Campu pukne petarda pobrinuo se rezervista Ousmane Dembele u 87. minuti nakon brze kontre. Ponovo je asistent bio Lionel Messi.

Revanš meč 1/8 finala Lige prvaka:

Barcelona - Lyon 5:1 (Messi 18', 78', Coutinho 31', Pique 81', Dembele 87'/Tousart 58')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona: Ter Stegen, Pique, Lenglet, Roberto, Alba. Busquets, Arthur, Rakitić, Coutinho, Messi, Suarez

Lyon: Lopes, Marcelo, Denayer, Mendy, Dubois, Ndombele, Tousart, Marcal, Fekir, Depay, Dembele

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
NAJVEĆI IKADA, GRANDE MESSI
1 4
Juve88
Uefalona
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi