Jedan velikan ispao, drugi prošao: Mane i Van Dijk odveli Redse u četvrtfinale

Liverpool izbacio Bayerna

Jedan velikan ispao, drugi prošao: Mane i Van Dijk odveli Redse u četvrtfinale

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su večeras na Allianz Areni u Minhenu pobijedili Bayern Minhen sa 3:1 u revanšu osmine finala.

Rezultat u prvom meču je bio 0:0, pa je u revanšu bilo sve otvoreno za obje ekipe.

Prvi je večeras zaprijetio Bayern i to preko Alcantare, ali nije to bilo mnogo opasno. Sredinom prvog dijela Roberto Firmino je imao šansu za goste, ali šutira pored gola.

Samo minut kasnije, Liverpool je poveo. Igrao se 26. minut kada je Manuel Neuer bez prijeke potrebe istrčao sa svog gola, nije uspio da dođe do lopte, a to je iskoristio Sadio Mane koji pogađa za vodstvo svog tima.

Ipak, Bayern se uspijeva vratiti vrlo brzo u meč i to nakon autogola Joela Matipa iz 39. minute. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča gotovo da nismo vidjeli ništa zanimljivo sve do 69. minute kada je Van Dijk nakon kornera bio najviši u skoku i pogodio za pobjedu svog tima. Kasnije je Mane samo potvrdio trijumf i to nakon asistencije Salaha u 85. minuti.

Do kraja je Bayern pokušavao na sve načine da barem malo zakomplikuje stvari, ali nije uspio.

Liverpool se na ovaj način pridružio Barceloni koja se također večeras plasirala u četvrtfinale nakon pobjede protiv Lyona.

Liga prvaka, revanš osmine finala:

Bayern Minhen - Liverpool 1:3

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bulle
Kako los Bajern, kako lose motivisana ekipa strasnooo sta rade ovi balkanci na klupi..Pa od vas vise trci Krupa, sramota.
5 0
daca
Navijac sam Bayerna od mali nogu ali sve treba otpustit.... Mozda je Kovac i najmanje kriv zatekao je staru ekipu... Kada je Lam otisao napustio fudbal trebali su jos neki. Selektor Njemacke reprezentacije je u pravu sta ce mu Humels katastrofa Riberi oprosti se Sule idi u Mainc tvoj rang Prodajte Alcantaru Prodaj te Levandovskog
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi