Barcelona je jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja Lige prvaka ove sezone. Katalonci igraju zaista dobro i svakako da su kvote na njihovoj strani (Foto: EPA)

Dileme kada tehnika zakaže

Sudija tvrdi: Penal za Barcelonu je greška, Suarez je napravio prekršaj u napadu

Midhat Šljivak

Lionel Messi pogodio je za vodstvo Barcelone od 1:0 u 18. minuti meča protiv Lyona, kojeg su Katalonci na kraju lagano dobili sa 5:1 i otišli su u četvrtfinale Lige prvaka.

Penal je sudija Szymon Marciniak pokazao nakon duela defanzivca Lyona Jasona Denayera i Luisa Suareza, ali zbog tehničkog problema sa VAR tehnologijom, kontakt nije bilo moguće pregledati.

Zato je poljski sudija odlučio da ostane pri svojoj odluci o penalu. Leo Messi je to iskoristio i pogodio je za 1:0.

Međutim, nekadašnji španski sudija Iturralde Gonzalez tvrdi da penal nije postojao i smatra da je Luis Suarez napravio prekršaj u napadu.

"Za mene, to nije bio penal. Suarez je inicirao kontakt sa defanzivcem. Stao mu je na nogu i pao preko. To je prekršaj u napadu", istakao je za AS Iturralde Gonzalez.

Nakon utakmice oglasio se i Luis Suarez.

"Mislim da sam ga nenamjerno nagazio i to me je malo destabilazovalo, te sam pao", istakao je Luis Suarez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poljak je na kraju ipak odlučio da pokaže na bijelu tačku. Messi je pogodio i Barca je do kraja bez većih problema završila posao i slavila je sa 5:1.

Katalonski velikan će ima protivnika u četvrtfinalu, ali i potencijalnog rivala u polufinalu, saznati u petak, kada je zakazan žrijeb završnice Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.