Tehnički problemi sa VAR-om onemogućili pregled Barceloninog penala
(Foto: EPA)

Greška u sistemu

Tehnički problemi sa VAR-om onemogućili pregled Barceloninog penala

M. Šljivak

Barcelona je sinoć razbila Lyon sa 5:1 i prošla je u četvrtfinale Lige prvaka.

Katalonski velikan je u finišu utakmice postigao tri gola i tako je spriječio bilo kakvu senzaciju, a do prvog gola na utakmici stigli su u 18. minuti sa penala. Luis Suarez je izborio penal, a Lionel Messi je pogodio za 1:0.

Međutim, ovaj penal je izazvao mnogo kontroverzi. Mnogi smatraju da penal nije postojao, a sudije u VAR sobi koje su trebale da pregledaju snimak i odluče o penalu, nisu uspijevale u tome.

Uzrok su bili tehnički problemi. RMC iz izvora bliskih Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) tvrdi kako je bilo problema sa VAR-om tokom pregleda snimka, a uzroci su bili tehničke prirode.

Na kraju je sudija Szymon Marciniak pokazao na bijelu tačku, a Lionel Messi je pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
A ko je RMC? Šta je RMC? "Iz izvora bliski UEFA-i" nije provjeren izvor. Mogli ste se malo potruditi osim što kopirate, papci.
0 0
Haroni
Ma ja lafo tehnicka greska kad je Barca u pitanju. Zna svak ziv da kad god bi Luis pao u kaznenom da je 100% simuliranje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi