Mnogo bure nakon meča u Goraždu

N/FSBiH povodom meča u Goraždu: Isključivo i jedino nadležan je NSFBiH!

Samir Mlaćo

Ne stišava se bura nakon meča Goražde - Velež. Jučer je na sjednici Komisije za sudije i suđenje usvojen izvještaj kontrolora suđenja i službena lica neće biti kažnjena.

U redovima FK Velež su razočarani zbog ovakve odluke, a sada se oglasio i Nogometni savez naše zemlje.

Iz krovne kuće bh. nogometa istakli su žaljenje zbog dešava na meču u Goraždu, ali i dodali da je za ovaj meč isključivo i jedino nadležan Nogometni savez Federacije BiH.

"NS/FS BiH izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja.

Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni NS/FS BiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici.

NS/FS BiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao bar minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija NS/FS BiH i NS Federacije", istakli su iz NS BiH putem zvanične stranice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.