Bura se ne stišava: Selimotić podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije za suce i suđenje!

Potvrdio za SportSport.ba

Bura se ne stišava: Selimotić podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije za suce i suđenje!

S. Mlaćo

JUčer je u Sarajevu održana vanredna sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH. Glavna tema bio je meč između Goražda i Veleža.

Domaći su slavili 1:0, a gosti su nakon toga oglasili se saopštenjem u kojem između ostalog navode da su sudije presudile pobjednika u ovom meču.

Ipak, Komisija za sudije nakon pregleda ustanovila je da suđenje na pomenutoj utakmici nije direktno uticalo na rezultat i konačan ishod utakmice, ali da je suđenje na utakmici odigranoj na teškom terenu i uz veliki naboj i medijski pritisak pratio i određeni broj grešaka sudačkog tima prvenstveno kod izricanja disciplinskih mjera i prekršaja, te ofsajd položaja kod asistenata sudije za što su isti ocijenjeni adekvatnom ocjenom od strane posmatrača suđenja a prema Uputstvu NS/FS BiH o ocjenjivanju sudaca.

Tri člana Komisije glasala su za izvještaj kontrolora suđenja, dok je predsjednik Komisije Nedim Selimotić bio protiv toga.

Nakon sjednice odlučio je da podnese ostavku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Tražio sam sankcije, ali ostali članovi su me preglasali. Nakon toga podnio sam neopozivu ostavku. Ko će dalje voditi Komisiju stvarno ne znam. Delegirao sam službena lica za kolo koje se igra za vikend i to je to", kazao je Selimotić za SportSport.ba.

Bilo kako bilo, jasno je da nas očekuje mnogo bure u narednom periodu u Prvoj ligi FBiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saban
Grobari Bh fudbala komisije loopovi,sve to treba rastjerati od vrha do dna,postaviti mlade posteni ljude
3 4
Haroni
Nedime Nedime....ko te nezna skupo bi te platio. Probas sad izvuc dzon obraz nakon napravljene dette. Ko sto Mirza kaze, otkri sve detalje pa ti mozda tek onda halalimo.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi