Ibrahimkadić u Mostaru, Topuzović na Otoci, Poprženović u Jajcu

Službena lica 18. kola Prve lige FBiH

Ibrahimkadić u Mostaru, Topuzović na Otoci, Poprženović u Jajcu

S. Mlaćo

U subotu i nedjelju se igraju susreti 18. kola Prve lige FBiH. Proteklo kolo donijelo je mnogo bure, ali i prvi poraz Veleža. 

Rođeni su razočarani dijeljenjem pravde Kenana Bajraktarevića i njegovih pomoćnika, pa se oči javnosti sigurno i za vikend biti uprte u službena lica.

Pravdu na meču Veleža i Jedinstva će dijeliti Ismet Ibrahimkadić iz Tešnja sa svojim pomoćnicima Emirom Delićem iz Zenice, te Josipom Čolić sa Kupresa. Četvrti sudija je Benjamin Deljković (Sarajevo).

Prvi pratilac Veleža, Olimpik u nedjelju dočekuje Goražde. Na centru će se naći Elvedin Topuzović iz Tuzle. Njegovi pomoćnici su Mirza Čejvanović (Tuzla) i Boris Bilješko (Novi Travnik). Darko Gedžić iz Brčkog je četvrti sudija.

Mehmedičević Mahir (Gradačac) sa pomoćnicima Edin Redžovićem i Harisom Ljucom dijelit će pravdu u duelu Čapljine i TOŠK-a, dok će Martinović Josip se naći na centru u duelu Bosne i Slavena.

Ilija Živković iz Orašja glavni je sudija duela Bratstvo Rudar, dok su njegovi pomoćnici Hasan Nanić (Bužim) i Edin Zjakić (Bihać).

U kantonalnom derbiju na Mračaju igraju Metalleghe BSI i Vitez. Glavni sudija tog meča je Travničanin Haris Poprženović, a njegovi pomoćnici su Emir Zahiragić i Mirza Tičić, oba iz Sarajeva. Četvrti sudija je Azem Karić (Zenica).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Emir Spahalić dijeli pravdu u duelu Novog Travnika i Orašja, a isti posao očekuje Haris Halkića iz Sanskog Mosta u duelu Zvijezde i Igmana.

Sedam susreta ovog kol igra se u subotu sa početkom u 15 sati, dok se kolo završava u nedjelju kada Olimpik dočekuje Goražde.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

*p!p!t@*
A gdje je Kenica zore ne dočekao skupa s onom trojkom za koju sudi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi