Oglasili se iz Komisije za suđenje NSFBiH: Nismo podlegli medijskom pritisku
Ekipa Goražda je minulog vikenda sa 1:0 savladala Velež i prekinula sjajnu seriju Rođenih. Ipak, ovaj susret je izazvao pravu "buru"...

Vanredna sjednica

Oglasili se iz Komisije za suđenje NSFBiH: Nismo podlegli medijskom pritisku

Nakon što se dosta prašine podiglo oko utakmice 17. kola Prve lige FBiH između Goražda i Veleža i suđenja na istoj, danas je održana vanredna sjednica Komisije za suce i suđenje NSFBiH.

Sjednica je sazvana nakon žalbe FK Velež, a kako ističu iz NSFBiH, na istu su pozvani članovi Komiteta za suđenje NSBiH. Nakon održavanje sjednice iz NSFBiH su se oglasili na zvaničnoj stranici.

Izvještaj Komisije za suđenje NSFBiH nakon današnje sjednice prenosimo u cjelosti:

"Komisija za suce i suđenje NS FBiH na vanrednoj sjednici održanoj u srijedu 13.03.2019. godine, na koju su pozvani i članovi Komiteta za suđenje NS/FS BiH, postupajući po žalbi FK Velež a na osnovu Pravilnika o sucima i suđenju NS/FS BiH izvršila je pregled cijelog toka utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež, koju su sudili: sudija Bajraktarević Kenan, asistenti: Grgić Mario, Jarić Filip, IV sudija Živković Ilija.

Nakon detaljnog, stručnog i objektivnog pregleda svih detalja utakmice, Komisija je zaključila da suđenje na pomenutoj utakmici nije direktno uticalo na rezultat i konačan ishod utakmice ali da je suđenje na utakmici odigranoj na teškom terenu i uz veliki naboj i medijski pritisak pratio i određeni broj grešaka sudačkog tima prvenstveno kod izricanja disciplinskih mjera i prekršaja, te ofsajd položaja kod asistenata sudije za što su isti ocijenjeni adekvatnom ocjenom od strane posmatrača suđenja a prema Uputstvu NS/FS BiH o ocjenjivanju sudaca.

Utvrđeni su sljedeći ključni momenti suđenja na pomenutoj utakmici i to:

1. Postignuti pogodak FK Goražde je bio potpuno regularan.

2. Poništeni pogodak FK Velež zbog ofsajd položaja je opravdano poništen, odlukom suca asistenta koji je bio dobro pozicioniran.

3. Nije bilo dosuđenih kaznenih udaraca, a ni propusta u tom segmentu suđenja.

4. Nije bilo disciplinske mjere - crvenih kartona, niti pogrešaka u tom segmentu suđenja.

5. Nije bilo dosuđenih prekršaja u blizini kaznenog prostora a niti propusta kod dosuđivanja u toj zoni.

6. Glavni sudija utakmice po teškom terenu se dobro kretao i nalazio u blizini mjesta događaja kod svih ključnih momenata utakmice.

Komisija je na osnovu izvještaja utakmice, pregleda snimka cijelog toka utakmice i izvještaja supervizora prihvatila ocjene koje je sudačkom timu dao posmatrač suđenja te utakmice, na osnovu Uputstva o ocjenjivanju sa mogućnostima za poboljšanje suđenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Komisija nije podlegla medijskom pritisku, nije izvršila pregled i nije uzela u obzir video klipove sa pojedinih portala jer isti ne pokazuju objektivnu sliku svih situacija sa utakmice sa mogućnošću montiranja određenih situacija koje daju drugu sliku te situacije, već je izvršila neposredan pregled cijelog toka utakmice i detaljan pregled svake sporne situacije, a konstatirano je i kako je FK Velež imao nekoliko izglednih prilika za postizanje pogodaka, posebno u drugom dijelu utakmice.

Komisija za suce i suđenje NS FBiH zaključuje da je uprkos ogromnom medijskom pritisku izvršila potpuno objektivan pregled cijelog toka utakmice, te da na osnovu svega navedenog suđenje nije uticalo na rezultat i konačan ishod utakmice, ali da su postojale greške sa mogućnostima za poboljšanje suđenja."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Juve88
Nemam veze sa velezom nikakve ali ono što su doživjeli u gorazdu je sramota i slika našeg stanja
20 3
KRKAN
Podrška savezu, pod hitno da se stane u kraj vehležu i orkestriranim atacima i pokusajima na silu da udju u PL
4 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi