Quagliarella je postigao sjajan gol protiv Sassuola

Fantastični napadač Sampdorije nastavi sjajan niz

Sampdoria slavila protiv Sassuola, nezaustavljivi Quagliarella ponovo strijelac

S. Pašalić

Sampdoria je u 28. kolu Serie A stigla na gostovanje kod Sassuola i ostvarila pobjedu rezultatom 5:3.

Odlično su gosti ušli u meč i u 15. minuti stigli do vodstva kada je Fabio Quagliarella asistirao, a Defrel pogodio za 1:0. U 36. minuti je bilo 2:0 za Sampdoriju, a Quagliarella je ovaj put bio strijelac.

Dvije minute kasnije Sassuolo uspijeva smanjiti na 2:1, a strijelac je bio Jeremie Boga. Već minutu kasnije Sampdoria ponovo povećava vodstvo kada je Linetty pogodio za 3:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

I u drugom poluvremenu je Sampdoria nastavila sa dobrom igrom te je odmah u 46. minuti stigli

a do 4:1 kada je Praet pogodio mrežu domaćih. U 63. minuti Sassuolo je smanjio na 4:2 golom Duncana, ali Gabbiadini golom u 72. minuti ponovo vraća Sampdoriji prednost od tri gola. Pred kraj meča u 92. minuti Babacar je postavio konačnih 5:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fabio Quagliarella je novim golom i asistencijom srušio svoj rekord te sa svojih 36 godina uz postignutih 21 gol i upisanih 7 asistencija igra svoju najbolju sezonu u Seriji A.

Sampdoria je novom pobjedom došla na 9. mjesto sa 42 boda i ima samo dva boda manje od Torina koji je na 6. mjestu koje vodi u Evropsku ligu, dok je Sassuolo na 12. mjestu sa 32 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.