Inter savladao SPAL, Icardi će novim potezom izazvati još veći bijes kod navijača

Ekipa iz Milana nastavlja borbu za Ligu prvaka

Inter savladao SPAL, Icardi će novim potezom izazvati još veći bijes kod navijača

S. Pašalić

Nogometaši Intera su u 27. kolu italijanske Serie A savladali SPAL na domaćem terenu sa 2:0.

Tako je ekipa Intera nakon dvije utakmice bez pobjede uspjela u ovom kolu doći do sva tri boda i nastaviti borbu za Ligu prvaka.

Inter je tokom cijelog meča bio bolja ekipa na terenu i iako je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0, u nastavku je Inter uspio stići do važne pobjede.

Matteo Politano je načeo mrežu gostiju u 68 minuti i doveo Inter u vodstvo od 1:0, a Roberto Gagliardini je u 77 minuti povećao prednost Intera na 2:0 što je bio i konačni rezultat.

Zanimljivo je da prema navodima italijanskih medija bivši kapiten Mauro Icardi uopšte nije bio na stadionu i nije pratio utakmicu svoje ekipe.

Nakon što su propali novi pregovori sa čelnicima Intera Icardi se odlučio na ovaj potez, a njegovu odluku nije promijenilo čak ni to što su Nerazzurri jučer proslavili 111 godina postojanja te su se danas na stadionu pojavili brojni bivši igrači Intera.

Inter je nakon ove pobjede na četvrtom mjestu sa 50 bodova i samo bodom manje od gradskog rivala Milana koji se nalazi na trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U preostale dvije utakmice Torino je savladao Frosinone u gostima sa 2:1, dok je Atalanta također u gostima bila bolja od Sampdorije istim rezultatom 2:1, a Fabio Quagliarella je ponovo bio strijelac za ekipu Sampdorije.

Quagliarella je tako sada vodeći strijelac Serie A sa 20 golova, a prate ga Cristiano Ronaldo i Krzysztof Piatek sa 19 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi