Na Koševu je bio pravi gospodin - jučer je, ipak, pokazao i drugo lice!

Gasperiniju prijeti kazna

Na Koševu je bio pravi gospodin - jučer je, ipak, pokazao i drugo lice!

Tokom dvomeča u kvalifikacijama za Ligu Evrope sa FK Sarajevo, trener Atalante Gian Piero Gasperini se pokazao u najboljem svjetlu, kao pravi profesionalac.

Ipak, jučer je Gasperini pokazao i svoje drugo lice, a sada bi zbog incidenta u kojem je učestvovao na Luigi Ferrarisu mogao biti suspendovan.

Njegova Atalanta je sa 1:2 na gostovanju savladala Sampdoriju, ali je Gaspreini tokom utakmice imao puno prigovora na dešavanja na terenu.

Nakon što je dosuđen penal za Sampdoriju, Gasperini je burno negodovao zbog čega ga je sudija isključio.

Dok je napuštao teren, Gasperini je u tunelu došao u sukob sa generalnim sekretarom Sampdorije Massimom Iencom.

"Bio je tako gdje nije trebao biti, ometao je izlaz tako da sam ga lagano pomjerio, a on je sada od toga napravio frku. Ima običaj to raditi", izjavio je Gasperini za Sky Sport nakon incidenta.

Pojedini italijanski mediji su pisali da je Gasperini ošamario Iencu, dok je generalnom sekretaru Sampdorije ukazana pomoć pored terena od strane ljekarskog tima njegovog kluba, te je otišao u bolnicu kako bi pregledao ruku koju je povrijedio nakon nezgodnog pada.

Prema snimku koji je pojavio, čini se da je Gasperini ipak snažno gurnuo Iencu u fleksibilni zid tunela nakon čega je ovaj izgubio ravnotežu i pao.

Treneru Atalante sada prijeti suspenzija o kojoj će odlučiti čelnici takmičenja, odnosno Disciplinska komisija.

Top Komentari

che_guevara1
I Atalanta je bila gospodin gost na Koševu .
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti