Košarkaši Studenta danas su bili sigurni protiv Kakanjaca

Mostarci sigurni na svom parketu

SKK Student slavio protiv Kaknja

Košarkaši Studenta danas su ostvarili jako bitnu pobjedu protiv KK Kakanj u posljednjem kolu regularnog dijela košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine. Mostarski tim je slavio sa 75:64 i tako došao do vrijednih bodova pred Ligu za ostanak.

U prvoj četvrtini se nije činilo da će Studenti na kraju relativno lako doći do pobjede. Gosti su bolje otvorili utakmicu i prvi period dobili rezultatom 24:19.

Već druga četvrtina je donijela sjajno izdanje domaće momčadi koja je u tom periodu igre dominirala u svim segmentima igre i u njoj slavila s čak 25:12 što je značilo da Student na odmor ide s osam koševa viška u odnosu na goste.

Ni u drugom dijelu nisu domaći košarkaši spuštali nogu s papučice gasa pa su iako su se gosti trudili i na momente smanjivali razliku na kraju došli do zlata vrijedne pobjede uoči starta Lige za ostanak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Danijel Zovko s 20 poena bio je najefikasniji u redovima domaćeg tima a Jalen Ross dodao je 13 poena. Odličnu utakmicu odigrao je i kapetan Širić s 12 koševa.

Arslanagić sa 17 i Velić sa 14 poena prednjačili su kod Kaknja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.