KK Kakanj nanio novi poraz Bosni Royal

Košarkaši domaće ekipe nisu dopustili iznenađenje

KK Kakanj nanio novi poraz Bosni Royal

S. Pašalić

Košarkaši Kaknja su u 19. kolu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine savladali Bosnu Royal rezultatom 82:67.

U prvoj četvrtini su se košarkaši gostujuće ekipe dobro držali te su čak osvojili ovu dionicu sa 18:17. Druga četvrtina je donijela puno bolju igru Kaknja koji je preokrenuo rezultat u svoju korist i na odmo otišao sa vodstvom 48:40.

Treća četvrtina je donijela nešto lošiju igru i jedne i druge ekipe pa je ova dionica završena rezultatom 13:13, da bi u posljednjoj četvrtini Kakanj povećao svoju prednost i stigao do ubjedljive pobjede 82:67.

U ekipi Kaknja najbolji je bio Haris Ćurevac sa 19 poena, dok je Velić dodao 16. U ekipi Bosne Royal najbolji je bio Mirsad Pilavdžić sa 23 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipa Kaknja se nakon ove pobjede nalazi na petom mjestu, dok je Bosna Royal i dalje na posljednjem mjestu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije