Student slavio u Mejdanu!
Jalen Ross (Student) u Mejdanu je postigao 25 poena

Pobjeda Mostaraca zlata vrijedna u borbi za opstanak

Student slavio u Mejdanu!

E. Dindić, foto: E. Dindić

Derbi začelja tabele 19. kola Prvenstva BiH za košarkaše između Gradine i Studenta zasluženo je pripao gostima iz Mostara.

Košarkaši Gradine kiksali su pred domaćim navijačima u večerašnjem derbiju začelja tabele 19. kola Prvenstva BiH za košarkaše. Srebrenički klub ponovo je preuzeo Vladimir Mićanović, no ni to nije pomoglo Gradini da dođe do vrijedne pobjede.

Veći dio meča igrao se "koš za koš", no pred kraj trećeg perioda Mostarci su pobjegli na 51:56, a u posljednjoj četvrtini potpuno su slomili otpor domaćina. Na kraju, Student slavi zaslužen trijumf 68:78.

Izabranike Samira Lerića do pobjede je predvodio Jalen Ross sa 25 poena, a dobro ga je pratio i Luka Radmilović sa 12 poena. Kod Gradine Mirza Hrnčić je postigao 20, a Mujo Tuljković 15 poena. 

KK Gradina – SKK Student 68:78

Velika dvorana Mejdan. Gledalaca: 100. Rezultat po četvrtinama: 16:15, 22:22, 15:19, 15:22.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gradina: Maksimović 5, Otović 7, Golijanin 10, Begović, Jusić, Hrnčić 20, Hadžimuratović, Bjelić, Prskalo 7, Tuljković 15, Tanasilović 4. Trener: Vladimir Mićanović.

Student: Manjgo 2, Kuzman, Vučić, Širić 10, Zovko 9, Radmilović 12, Mikulić 8, Ross 25, Biloš, Cvitanović, Škrobo 2, Ćup 10. Trener: Samir Lerić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti