SKK Student umalo do epskog preokreta, HKK Zrinjski slavio nakon velike drame
Košarkaši Studenta kreirali su rijetko viđeni povratak ali na kraju ih je jedna lopta dijelila od velike senzacije.

Zrinjski na poluvremenu imao 23 koša viška

SKK Student umalo do epskog preokreta, HKK Zrinjski slavio nakon velike drame

Rijetko viđena drama viđena je u gradskom derbiju u Mostaru igranog između SKK Studenta i HKK Zrinjskog u kojem su na kraju favorizirani Plemići slavili sa 92:90.

Utakmicu koja je počela minutom šutnje za tragično preminulog golmana NK Široki Krešimira Bandića obilježila je rijetko viđena drama. Tim prije što nije ništa slutilo na dramu jer je HKK Zrinjski nakon poluvremena vodio 60:37.

Sve je mirisalo na katastrofu Studenta no domači košarkaši nisu mislili tako. U drugom poluvremenu iz svlačionice izašla je neka druga ekipa Studenta i otpočela rijetko viđeni povratak na našim parketima.

Uljuljkani košarkaši Zrinjskog koji su očigledno već na poluvremenu proslavili pobjedu nisu znali što ih je snašlo dok su domaći u drugom poluvremenu nemilosrdno punili koš Plemića. Zahvaljujući manjku koncentracije košarkaša Studenta i polaganju Milana Lužaića 8 sekundi do kraja Zrinjski je došao do pobjede. 

Student je imao dva šuta za pobjedu no sjajni Ross i Ćup promašili su trojke i Zrinjski je došao do jako važnih bodova. Lužaić s 21 košem najbolji kod pobjednika, Miličević sa 17 i Šutalo s 14 su pratili bivšeg košarkaša Slobode i Leotara.

Ross sa 26 nezaustavljiv za obranu Zrinjskog, a jednu od najboljih partija karijere odigrao je kapetan Ivica Širić sa 21 poenom a odličan je bio i Dejan Ćup sa 18 kod Studenta.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SKK Student: Širić 21, Manjgo, Kuzman, Zovko 2, Mikulić 8, Ross 26, Radmilović, Biloš, Vučić, Širić 21, Ćup 18, Škrobo 15

HKK Zrinjski: Šutalo 14, Lužaić 21, Pajić, Zlomislić, Milinović 6, Sokolović 10, Miličević 17, Todorović 6, Ramljak 12, Ljujić 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi