Mostarski tim nastavlja sa sigurnim igrama na svom parketu

Novi domaći trijumf Plemića

HMRK Zrinjski slavio protiv RK Maglaj

Rukometaši mostarskog HMRK Zrinjski večeras su sigurnom igrom u svojoj dvorani savladali jednog od direktnih konkurenata za poziciju u doigravanju RK Maglaj rezultatom 27-22.

Od samog početka mostarski rukometaši su diktirali tempo protiv čvrstih i neugodnih Maglajlija i vrlo rano poveo sa 6 pogodaka prednosti (10:4) koje do samog kraja gostujući rukometaši nisu uspjeli dostići.

Doduše, Maglaj je nekoliko puta prišao na -3 ali više od toga protiv raspoloženih Mostaraca večeras nisu mogli. Na odmor se otišlo rezultatom 14:10 za Zrinjski koji je tijekom cijelog drugog poluvremena uspješno čuvao razliku i više nego zasluženo slavio sa 27:22.

Zrinjski i Maglaj uoči ovog susreta bili su bodovno poravnati pa su mostarski rukometaši Maglajlijama sada pobjegli na +3. Zrinjski je na ovom susretu imao ujednačen napad koji su predvodili Grgić i Pavlović s po 5 golova dok su po 4 dodali Marić i Džeba.

Kod Maglaja najbolji je bio Eldar Memišević s 8 golova a 4 je postigao Omahić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Džidić, Doko 1, Perić 1, Bošković 2, Čule, Mandarić 3, Šaravanja, Kozina, Pavlović 5, Ivanović, Grgić 5, Babić 2, Grbavac, Marić 4, Kožulj, Džeba 4

RK Maglaj: Mehinagić 1, Bašić, Malbašić 1, Bajrić, Kendić, Memišević 8, Mutapčić, Šarenac 1, Kahriman 3, Hajdić, Ridžal 2, Bajraktarević, Omahić 4, Džambegović, Hasić 1, Kadrić 1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.