HMRK Zrinjski siguran protiv Lokomotive
Mostarski rukometaši sigurnom su igrom došli do novih bodova.

Brčaci nemoćni u Mostaru

HMRK Zrinjski siguran protiv Lokomotive

HMRK Zrinjski večeras je u okviru 17. kola Premijer lige za rukometaše na svom parketu sigurnom igrom nadigrao MRK Lokomotiva iz Brčkog s uvjerljivih 31:22.

I u ovaj susret su Plemići ušli u laganijem ritmu i ispočetka nisu uspijevali napraviti nikakvu prednost pa smo do same završnice gledali rezultatsku klackalicu koja je trajala do rezultata 9:8 za goste.

Domaći tada prave veliku seriju, prebacuju u brzinu više i na veliki odmor odlaze rezultatom 14:9. Plemići su nastavili i u drugom dijelu tamo gdje su stali iako su gosti u jednom navratu uspjeli doći na -2. Moramo spomenuti i mnoštvo sudačkih nelogičnih odluka koje su u prvom dijelu išle na štetu gostujućeg tima, a u drugom poluvremenu su utjecale na domaći tim.

Plemići su u par navrata na terenu ostali s po tri igrača ali ni u tim trenutcima Lokomotiva nije uspjela učiniti ništa što bi je vratilo u rezultatsku neizvjesnost.

Fantastični Mladen Bošković s 10 golova najbolji kod pobjednika, Grgić je zabio 5 a Marić i Džeba po 4. 

Vukoje je sa 6 predvodio goste, po 4 gola dali su Grujuć, Petrović i Baraković.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Džidić, Doko, Perić 1, Bošković 10, Mandarić 2, Šaravanja, Kozina, Pavlović 2, Paradžik, Ivanović 1, Grgić 5, Babić 2, Grbavac, Marić 4, Kožulj, Džeba 4

MRK Lokomotiva: Ombaša 1, Vukoje 6, Hercegovac, Đurkić, Grujić 4, Denić, Mijatović, Petrović 4, Đukić 2, Baraković 4, Subotić, Mihajović, Krivokapić, Duvnjak 1, Purić, Rikanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi