Remi Lokomotive i Gračanice, Maglaj bolji od Vogošće
Maglaj je u sjajnoj utakmici na svom terenu uspio ostvariti veliku pobjedu protiv Vogošće.

Utakmice Premijer lige BiH

Remi Lokomotive i Gračanice, Maglaj bolji od Vogošće

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice odigrali su neriješeno na gostovanju kod Lokomotive Brčko, i tako su propustili šansu da preuzmu prvo mjesto na tabeli.

Osim njih večeras su igrali RK Maglaj i RK Vogošća, a domaći su ostvarili pobjedu rezultatom 29:26.

Gračanica je otvorila utakmicu dosta bolje i povela je sa 3:1, ali domaći prave seriju od 4:0 i preuzimaju vodstvo. U 17. minuti Gračanlije su došle do novog vodstva od 7:6. Lokomotiva se nije predavala, te je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 11:11.

Drugo poluvrijeme je bolje otvorila domaća ekipa, pa su u 36. minuti vodili sa 15:12. Ipak, Gračanlije dolaze prvo do poravnanja od 17:17, a zatim i vodstvo od 18:19. Dvije minute prije kraja gosti su vodili 26:25, ali domaći dolaze do izjednačenja. Do kraja nije bilo golova, iako su gosti imali napad za pobjedu, ali ga nisu uspjeli realizovati, te je utakmica završena rezultatom 26:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj je u sjajnoj utakmici na svom terenu uspio ostvariti veliku pobjedu protiv Vogošće. Maglaj je bio dosta bolji protivnik tokom utakmice, te je na kraju upisao zasluženu pobjedu rezultatom 29:26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi