Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ove sezone nešto manje efikasan. Postigao je 12 golova i upisao je osam asistencija u 30 odigranih mečeva (Foto: EPA)

Dijamant će sasvim sigurno razmisliti

Edin Džeko je želja tri ekipe!

Midhat Šljivak

Ime reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke sve se češče spominje u kontekstu odlaska iz Rome.

Edin već četiri sezone igra zaista fantastično u dresu rimskog tima, ali usprkos činjenici da je glavni kreator uspjeha Vučice, rukovodstvo razmišlja o njegovoj prodaji.

Italijanski mediji tvrde da je cijena za Džeku već postavljena. Navodno su ga spremni pustiti za 30 miliona eura, a iako su mu 33 godine, Edin neće imati previše problema da nađe novi tim.

Za njegovim uslugama interes pokazuju tri ekipe. Dvije su iz Engleske, jedna je iz Italije, a radi se o ekipama Evertona, West Hama i Intera.

Dvojac iz Premiershipa se i prethodnih mjeseci povezivao sa bh. napadačem. Ipak, nisu uspjeli u nakani da ga vrate na Ostrvo, no odustali nisu.

Everton i West Ham će pokušati da ga dovedu ovog ljeta. Oba tima trebaju napadače i Edina vide kao idealnog za svoj tim.

Međutim, tu je i Inter. Nerazzurri žele Džeku u svom timu kao zamjenu za Maura Icardija, koji se nalazi na izlaznim vratima tima i postoji mogućnost da Dijamant ostane i u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred Džekom je svakako veoma zanimljivo ljeto. Ponuda će sigurno biti i vidjećemo hoće li na kraju ostvariti transfer.

Ugovorom sa Romom bh. fudbaler je vezan do juna naredne godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.