Italijanski mediji: Edin Džeko u svlačionici imao žestok obračun sa El Shaarawyjem!
Dijamant je u posljednje vrijeme često iskazivao nervozu u utakmicama. Protiv Fiorentine je isključen, a protiv SPAL-a je imao žestoke obračune (Foto: EPA)

Umalo je došlo do tuče

Italijanski mediji: Edin Džeko u svlačionici imao žestok obračun sa El Shaarawyjem!

M. Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko bio je veoma nervozan u utakmici koju je Roma izgubila protiv SPAL-a protekle sedmice.

Dijamant je izgubio živce u finišu prvog poluvremena i ušao je u obračun sa igračima domaćeg tima i palo je dosta teških riječi.

Međutim, kako tvrdi Corriere dello Sport, Džeko se na tome nije zaustavio, pa je u svlačionici na poluvremenu imao žestok sukob sa Stpehanom El Sharaawyjem.

Navodno, bh. fudbaler je prigovorio saigraču zbog jedne lopte koju mu nije dodao. El Shaarawyju se kritike nisu dopale i dvojac se prvo sukobio verbalno i umalo nije došlo do fizičkog obračuna.

Corriere dello Sport tvrdi da se Romin napadački duo počeo naguravati, ali da su tuču i veći fizički obračun spriječili saigrači.

Kako bi smirio situaciju trener Claudio Ranieri je odlučio da zamijeni El Shaarawyja. To se ovom fudbaleru nije previše dopalo, ali je sve prešutio.

Situacija između Džeke i reprezentativca Italije je još uvijek izuzetno napeta. Nisu uspjeli da riješe nesporazume zbog reprezentativnih obaveza, ali će svakako to morati da učine za dobrobit kluba.

Vučica se svim silama bori za plasman u Ligu prvaka i ovakvi sukobi unutar tima apsolutno nikome nisu potrebni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko se već mjesecima povezuje i sa odlaskom iz Rome. Ugovorom je vezan do 2020. godine, a Roma za njegovu slobodu traži 30 miliona eura.

Ove sezone bh. napadač je postigao 12 golova i upisao je osam asistencija u 30 utakmica, dok je El Shaarawy na devet golova i šest asistencija u 25 nastupa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Idi bolan iz raspale Rome, stopama Naingolana. Idi namjerno u Inter.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi