Patrik Schick je baš uzdrman jer je Monchi napustio Romu

Žao mu što je otišao

Patrik Schick je baš uzdrman jer je Monchi napustio Romu

E. Čaušević

Mart je izuzetno turbulentan za Romu koja je u samo nekoliko dana ostala bez Lige prvaka, trenera i sportskog direktora.

Nakon što je Roma ispala u osmini finala Lige prvaka klub je odlučio da se zahvali na saradnji Eusebiju Di Francescu koji je dobio otkaz, a umjesto njega na trenersko mjesto stigao je Claudio Ranieri.

Međutim, Di Francesco nije jedini koji je otišao jer je samo nekoliko sati kasnije i sportski direktor Monchi objavio da napušta klub. On je došao kao čovjek koji treba preporoditi klub, ali svojim transferima nije opravdao očekivanja.

Monchi je u Sevilli pravio čuda, a Roma je za njega očito bila prevelik zalogaj. Odlazak Monchija posebno je potresao Patrika Schicka koji je upravo zahvaljujući njemu došao u Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Monchijev odlazak je potresao cijeli klub. Nisam očekivao da će otići. Bio je veoma iskren prema meni od prvog dana i uvijek mi je davao podršku. Bio sam veoma iznenađen što je otišao i zaista mi je žao što se to desilo. Pratio nas je svaki dan i zaista niko s njim nije imao problema", rekao je Schick.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi