Novi ugovom s Romom

Otac sve dogovorio: Zaniolo potpisuje, zarađivat će daleko više nego do sada

Edmir Škorić

Nicolò Zaniolo je, kako se izvještava, dogovorio novi ugovor s Romom.

Mladi i talentovani Italijan oduševio je igrama u dresu Rome ove sezone, posebno golovima protiv Porta u prvom susretu osmine finala Lige prvaka i nije ni čudo što je već sada na meti velikana.

Da bi se zaštitila, Roma je dogovorila novi ugovor sa mladim igračem i on je navodno prihvatio da potpiše na pet godina uz puno bolje uslove od ovih trenutnih.

Zaniolo je u Romu došao iz Intera za 4.5 miliona eura, s tim da je klub tada u suprotnom pravcu poslao Radju Nainggolana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema pisanju Gazzette dello Sport, igrač i njegov otac ujedno i agent sastali su se s predstavnicima Rome kako bi dogovorili sve detalje oko novog ugovora.

Za igrača su se zanimali Juventus, Arsenal i Manchester United, a on bi umjesto dosadašnjih 330.000 eura trebao da dobija preko dva miliona eura po sezoni. Novi ugovor trajat će do juna 2023. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.