Bh. napadač igra nešto skromniju sezonu u dresu Rome. Vučica ga je navodno spremna prodati (Foto: EPA)

Dijamant se povezuje sa povratkom u Premiership

Edin Džeko kao Čekićar: Šta o tome kažu navijači West Hama?

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (33) često se povezuje sa prelaskom u ekipu West Hama.

Londonski klub spominje se kao potencijalna nova destinacija za bh. dijamanta i jedan su od klubova koji je spreman izdvojiti 30 miliona eura, koliko Roma traži za transfer Edina Džeke.

Džeko je bez dileme vrhunski napadač. Navijači u Engleskoj imaju sjajno mišljenje o njemu i svi dobro pamte odlične igre u dresu Manchester Cityja.

Menadžer Čekićara Manuel Pellegrini glavni je zagovornik dovođenja 33-godišnjeg fudbalera. Rado bi ponovo sariđavao sa njim (vodio ga u Cityju) i on mu je prvi izbor za napadačko pojačanje.

Ipak, navijači ovog kluba imaju podijeljeno mišljenje kada je u pitanju eventualni dolazak bh. fudbalera.

Dobar dio bi Edina radio vidio u dresu voljenog tima. Naravno, ima i onih koji bi radije doveli nekog mlađeg, a jedan navijač je dao sljedeći komentar:

"Ne znam kako da se postavim. Istina, on je odličan igrač, ali zar ne bismo trebali tražiti mlađe igrače?", pita se ovaj navijač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez obzira na godine Džeko i dalje igra zaista dobro. Sigurno je da bi znatno pomogao West Hamu u napadačkom dijelu igre i bilo bi ga interesantno vidjeti ponovo u Premiershipu.

Džeko se pored West Hama još povezuje i sa Evertonom, a navodno ogroman interes za njegovim uslugama pokazuje i Inter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.