Ukoliko Džeko ode, mogao bi ga zamijeniti Higuain

Argentinac na meti Vučice

Ukoliko Džeko ode, mogao bi ga zamijeniti Higuain

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko mogao bi napustiti redove Rome na kraju aktuelne sezone. 

Džeko ima već 33 godine, a obzirom da se Inter već neko vrijeme interesuje za njegove usluge, mogao bi iskortistiti priliku da napravi još jedan veliki transfer.

U Italiji se mnogo piše o tome u posljednjem periodu što je sigurno dokaz da to nije samo puka špekulacija, a Corriera della Sera ide korak dalje i donosi informaciju o zamjeni za Dijamanta.

Kako pomenuti izvor prenosi, Roma bi mogla da angažuje Gonazala Higuaina, ali pod jednim uslovom. Ukoliko Vučica uspije angažovati Maurizija Sarrija za svog sljedećeg trenera, onda bi on skupa sa sobom trebao dovesti Higuaina.

Argentincu ne ide najbolje od dolaska u Chelsea, a obzirom da ga ni Juventus ne želi vratiti nazad, jasno je da će na ljeto potražiti neki novi klub. Čini se kako bi Roma mogla biti idealno rješenje za njega.

U Rimu je i situacija oko trenera vrlo komplikovana. Eusebio Di Francesco je dobio otkaz prije nekoliko sedmica, a na njegovo mjesto je privremeno sjeo Claudio Ranieri. Šta će uprava Rome odlučiti na kraju sezone, ostaje nam da vidimo.

Mourinho: Želite da uporedim Drogbu i Higuaina? Pa Higuainu trenutno jedna stvar nedostaje

Igru Higuaina od dolaska u Chelsea je komentarisao i Jose Mourinho. On je imao zadatak da ga uporedi sa Didierom Drogbom.

"Uvijek je teško uporediti igrače u različitom vremenskom periodu. Drogba je ispisao historiju u Chelseaju ne samo po broju golova, nego i sa golovima u bitnim utakmicama", rekao je Mourinho.

Slavni portugalski stručnjak mišljenja je da Higuainu trenutno nedostaje "eksplozivnosti.

"Higuain je nedavno stigao u klub, jedina stvar koju mogu reći za Higuaina je da je on bio moj igrač u Realu i da zna postići gol. Da li je u najboljoj fizičkoj formi? Ne bih rekao, mislim da mu fali još malo eksplozivnosti u prvim metrima svog kretanja zbog toga", istakao je Mourinho pa dodao:

"Ali on zna kako napadač treba da se kreće i zna kako stvoriti prostor za sebe tako da mislim da može nastaviti postizati golove u Premier ligi".

Podsjetimo, osim za Milan i Chelsea Higuain je igrao za Real, Napoli, Juventus i River Plate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Popaye
Džeko je gotov realno njemu je sada vrh Crystal Palace ili Nurnberg
0 9
gumenakita
Roma tjera mnoge dobre igrace i sad ce uzeti Higuaina kojem je placa duplo veca,daj ne serite.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi