Argentinski napadač je na naslovnicama italijanske štampe iz razloga koji nisu fudbalski, ali je očigledno odlučio da sve smiri (Foto: EPA)

Stao je pred kompletan tim

Izvinjenje Maura Icardija

Midhat Šljivak

Mauro Icardi danas će uputiti izvinjenje kompletnoj ekipi Intera.

Argentinski napadač je u centru pažnje već nekoliko mjeseci i to zbog raznih skandala koji su nastali zbog komentara njegove supruge Wande Nare.

Ostao je zbog toga 26-godišnji fudbaler i bez kapitenske trake, a sve je izvjesnije da će on i napustiti klub u ljetnom prelaznom roku.

Ipak, situacija oko Icardija se smirila. On se pridružio je ostatku ekipe na treninzima i vrlo je moguće da će se naći u ekipi u meču protiv Lazija.

To nije sve. Gazzetta dello Sport tvrdi da će se Icardi danas obratiti saigračima i treneru Lucianu Spallettiju i da će im uputiti izvinjenje zbog svega što se događalo u proteklom periodu.

Icardi je ove sezone nastupio ukupno 28 puta u dresu Nerazzurra i postigao je 15 golova, od čega je devet zabio u Seriji A.

Izvjesno je da će svoj učinak imati priliku da poboljša do kraja sezone, no teško da ćemo ga gledati u dresu Intera u narednoj.

Njegova cijena za transfer je postavljena, a Inter ga je navodno spreman prodati i za svega 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najbliži njegovom dovođenju je madridski Real, a spominju se još Juventus i Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.