Rasizam na djelu

Zvijezda Manchester Cityja "ismijala" igrača Juventusa zbog njegove izjave

Admin Čaušević

Puno prašine se diglo zbog sinoćnjeg dešavanja u finišu utakmice Cagliari - Juventus i rasističkih uvreda na račun Moisea Keana i Blaisea Matuidija.

Miralem Pjanić i Massimilliano Allegri su osudili ponašanje tifoza ekipe sa Sardinije, dok je Leonardo Bonucci rekao kako krivicu snosi i Kean.

"Bilo je rasističkih uvreda prema Keanu nakon njegovog gola, Matuidi se naljutio zbog toga. Krivica je 50:50. Pogriješio je Moise, pogriješili su i navijači. Trebamo biti primjer, trebamo napredovati zajedno kako bi fudbal funkcionisao i u ovim situacijama", poslije utakmice je rekao Bonucci.

Bonuccijevu je sa podsmijehom ispratio Raheem Sterling koji je italijanskom defanzivcu posvetio "priču" na Instagramu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Krivica je 50:50, Bonucci", sarkastično je napisala zvijezda Manchester Cityja uz niz emoticona koji plaču od smijeha te 10-ak "aplauza".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.