Pjanić otvorio oči Italijanima, Allegri nije birao riječi

Rasizam na Sardiniji

Pjanić otvorio oči Italijanima, Allegri nije birao riječi

Admin Čaušević

Sigurnu partiju pružio je Juventusa na Sardiniji. Oslabljeni s neigranjem devet igrača Bianconeri su sa 0:2 pobijedili Cagliari uz odličnu igru Miralema Pjanića.

Pjanić je briljirao u veznom redu te još jednom pokazao da igra fudbal života i da interes Real Madrida uopšte ne treba da iznenađuje.

Susret su obilježili i rasističke uvrede na račun dvojice fudbalera Stare Dame. Nakon drugog gola domaći tifozi su vrijeđali Moisea Keana i Blaisea Matuidija.

U izjavi poslije utakmice Pjanić je otvorio oči Italijanima da je krajnje vrijeme da se ovakvim stvarima stane u kraj jer im nije mjesto na sportskim borilištima.

"Razočarani su. Ovo je druga godina u nizu da Blaisea dođe ovdje i to se desei, treba stati u kraj tome i ljudi koji odlučuju trebaju nešto uraditi. Momci su tužni. Tome treba stati u kraj", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Massimilliano Allegri je također kritikovao dešavanja u finišu meča igranog na Sardegna Areni.

"Treba biti pametan, Matuidi i Kean su to bili. Nema opravdanja za ono što se desilo. Ne želim pričati o tome, uvijek se dešava...Trebamo prekidati utakmice, pa opet počinjati. Nije to radio cijeli statio, u životu postoje imbecili koji rade stvari van svake pameti. Potrebne su kamere kako bi pronašli...", rekao je trener Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi