Ko će biti prvak, a ko će u Ligu prvaka

Neviđena drama u finišu Premiershipa

Adnan Beganović

Fudbalska prvenstva širom Starog kontinenta ulaze u samu završnicu, a najviše uzbuđenja očekuje nas u Premiershipu.

Naime, do kraja sezone u Premiershipu ostalo je još šest kola, a kako se sada čini, prvak kao i putnici u Ligu prvaka neće biti poznati do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Za titulu se već odavno bore samo dva kluba, Manchester City i Liverpool s tim da Građani u posljednjih šest kola ulaze sa viškom od jednog boda.

No, gledajući raspored može se reći da Redsi imaju nešto lakši posao, a možda će o tituli odlučiti i gradski derbi u kojem će City gostovati kod Uniteda.

Osim ovog duela Građani će do kraja sezone na noge Crystal Palaceu, Burnleyju i Brightonu, dok će na svom terenu snage odmjeriti sa Tottenhamom i Leicesterom.

S druge strane Redsi će do kraja sezone odigrati po tri meča kod kuće i u gostima, a u posljednjih šest kola očekuje ih samo jedan veliki derbi i to 13. aprila kada im na noge stiže Chelsea. Osim sa Plavcima kod kuće će igrati sa Huddersfieldom i Wolverhamptonom, dok će gostovati kod Southamptona, Cardiffa i Newcastlea.

Bitka za Ligu prvaka

Osim za titulu velika bitka vodit će se i za Ligu prvaka. Sigurni su dakle Manchester City i Liverpool, a za još dva mjesta borit će se Tottenham, Arsenal, Chelsea i Manchester United.

Trenutno četvrtoplasirani Arsenal (63 boda) je u najboljoj situaciji s obzirom da do kraja sezone jedini od klubova koji se bore za Ligu prvaka ima odigrati još sedam susreta, no u prilog Topnicima ne ide to što od pomenutih sedam mečeva čak pet igraju na gostujućim terenima gdje ne briljiraju (19 bodova). Wolverhampton, Everton, Watford, Leicester i Burnley se ekipe koje će dočekati Topnike, dok će im u goste stići Newcastle i Crystal Palace.

Trećeplasirani Tottenham (64) do kraja sezone odigrat će četiri domaća i dva gostujuća meča. Kući popularnim Pijetlovima dolaze Brighton, otpisani Huddersfield, West Ham i Everton, dok će na noge Manchester Cityju i Bournemouthu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji evropski prvak, Chelsea, u samu završnicu ulazi sa 63 boda ali i poprilično zahtjevnim rasporedom. Plavci će gostovati kod Liverpoola, Manchester Uniteda i Leicestera, dok će kod kuće imati nešto lakši posao s obzirom da igraju protiv West Hama, Burnleyja i Watforda.

Svoju priliku da se "dokopa" mjesta koje vodi u Ligu prvaka tražit će i Manchester United koji u posljednjih šest kola ulazi sa 61 bodom. Odigrat će Crveni vragovi do kraja četiri utakmice na Old Traffordu i to protiv gradskog rivala Cityja, Chelseaja, West Hama i Cardiffa, dok će gostovati Evertonu i Huddersfieldu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.