Sagradili stadion od milijardu funti i plus zaradili ogroman novac

Nevjerovatan posao Tottenhama

Sagradili stadion od milijardu funti i plus zaradili ogroman novac

M. Šljivak

Tottenham Hotspur sinoć je konačno zaigrao na novom stadionu.

Na ruševinama legendarnog White Hart Lanea nastao je jedan od najboljih stadiona na svijetu, a Spursi su u uložili milijardu funti u ovaj projekat.

Ipak, iako su imali ogromna ulaganja u stadion, Tottenham je osvario i rekordan profit i tako su za ovu sezonu već sada prijavili prihode od nevjerovatnih 113 miliona funti.

Dobar dio profita došao je od činjenice da su igrali na Wembleyju i da su imali mnogo više publike na utakmicama. Zaradili su čak 42.6 miliona funti samo od veće posjete, a naravno tu su i TV prava i novac dobijen od nastupa u Ligi prvaka.

Tottenham je dakle iznenađujuće zaradio više novca od bilo kojeg drugog engleskog tima, a iza njih je po profitu Liverpool koji ima prihod od 106 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je svakako da su za 2018. godinu ukupni prihodi Spursa iznosili 380 miliona funti, a ova cifra bi u ovoj godini trebala biti mnogo veća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije