Plavi spremni za vječiti derbi

Amar Osim: Sedamnaest bodova razlike ne mora ništa značiti u derbiju!

S. Mlaćo

Sutra se na stadionu Grbavica igra vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. Plavi su u Gabeli protiv GOŠK-a doši samo do boda, a sada ih očekuje pravi ispit.

Nadaju se novim bodovima pred svojim navijačima, a danas je u Vijećnici održana zajednička press konferencija dva kluba. Ispred FK Željezničar prisutnima su se obratili šef struke Amar Osim i kapiten Plavih Sulejman Krpić.

"Prvi put derbi pada na dan oslobođenja grada. Mi ćemo sve učiniti da derbi protekne u prijateljskom tonu, koliko se može kada igraju Željo i Sarajevo. Nadam se da će prisutni imati šta da prepričavaju nakon meča, kazao je Osim.

Prisutnim se obratio i Sulejman Krpić.

"Prvi put sam u Vijećnici. Ovo me malo podsjeća na Iran, gdje sam igrao. Što se tiče derbija, znamo šta je derbi. To će biti muška utakmica, a nama su bodovi potrebni iz svake utakmice. Nastojat ćemo da odigramo kvalitetno i upišemo tri boda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo trenutno ima 17 bodova više od Željezničara.

"Neko je skupljao bodove, a neko prosipao. 17 bodova je tačan pokazatelj razlike u ovom trenutku, od početka prvenstva do sada. Ne mora to ništa značiti u sutrašnjoj utakmici. Niko nije nikome pomogao ili odmogao, tabela sve govori".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.