Šta kažu kvote? Sarajevo nije favorit na Grbavici...

Sutra se igra vječiti derbi

Šta kažu kvote? Sarajevo nije favorit na Grbavici...

Stadion Grbavica će sutra biti poprište novog sarajevskog vječitog derbija, trećeg u ovoj sezoni Premijer lige BiH.


Ni Željezničar ni Sarajevo se ne mogu pohvaliti sjajnom formom u posljednje vrijeme. Tako Željezničar derbi dočekuje nakon remija u Gabeli, dok lider bh. šampionata, Sarajevo, u posljednja dva kola nije uspio slaviti (remi sa Krupom, poraz od Zrinjskog).

Kada su ovosezonski dueli najvećih rivala bh. fudbala u pitanju, viđene su dvije dosta zanimljive predstave. Na Grbavici je polovinom augusta prošle godine odigran sjajan meč koji je na kraju završen rezultatom 2:2, dok je Sarajevo početkom novembra slavilo sa 2:1 na svom Koševu.

Derbi je derbi, pozicije na tabeli ne znače gotovo ništa jer će se sutra od 19:30 na Grbavici igrati i za prestiž. Ipak, riječ je o utakmici koja bi u slučaju negativnog rezultata sa Sarajevo mogla bordo timu u dobroj mjeri zakomplikovati put kad titulu, dok su Željezničaru bodovi prijeko potrebni za izlazak u Evropu.

Bez obzira što je ekipa Sarajeva lider na tabeli i trenutno ima 17 bodova više od Željezničara, prema kladionicama sutra nema favorita na Grbavici, barem ne onih izrazitih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kladionica MOZZART čak nešto više šansi daje Željezničaru, pa je i kvota na pobjedu Plavih manja od one na trijumf ekipe sa Koševa.

Ako je suditi po kvotama, kladionice ne očekuju pretjerano efiksan meč na Grbavici. Tako je u kladionici MOZZART kvota na 0-2 gola 1.53, dok je na 3+ golova 2.35.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
JEBO KLAFIONICE I TE NAMJEŠTALJKE ,SAMO DA UZMU PARE,PIČKE KLOŠARSKE SARAJEVO JE FAVORIT!!! TO ČE I SUTRA POKAZATI PA DA SE POPIŠAM NA SVE KLADIONICE
6 1
Avayan
SARAJ'VO NE DA JE FAVORIT, NEGO JE APSOLUTNI FAVORIT !!!!! YEBAT CE VAS HORDE ZLA !!!!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi