Simoni "opleo" po Icardiju i Perišiću

Bivši trener Intera: Klub će morati da se riješi dvojice fudbalera ako želi napredak

Bivši trener Intera Luigi Simoni govorio je o trenutnom stanju u momčadi, pa je spomenuo i koji su glavni problemi Nerazzurra.

U svlačionici Intera već neko vrijeme vlada tihi sukob na relaciji Perišić - Icardi i Icardi - uprava. Simoni smatra kako će se Inter morati riješiti pomenute dvojice fudbalera ako želi ostvariti napredak u rezultatima naredne sezone.

"Ekipi je potrebna harmonija kako bi napravila kvalitetan rezultat. Nemoguće je napraviti rezultat ako imate probleme u svlačionici. Današnji igrači prvo misle na sebe, pa tek onda na ekipu", kaže Simoni i dodaje:

"Pretpostavljam da će Perišić i Icardi na kraju sezone napustiti klub. Nije moguće da u svlačionici imate problem, a da ga klub ne riješi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Icardi nije igrao sedmicama zbog navodne povrede koljena, a ustvari je problem bio u tome što mu je Inte nudio loše uslove u novom ugovoru. Ipak, Argentinac je zaigrao u srijedu navečer na gostovanju kod Genove i postigao gol sa bijele tačke.

Kada je riječ o Simoniju, on je Nerazzurre vodio u sezoni 1997/98, a osim toga vodio je klubove poput Napolija, Torina, Siene, Lazija...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.