Napušta Plavce nakon sedam godina

Marca objavila najveći dokaz da je dolazak Hazarda u Real Madrid već završen

Endin Čaušević

Belgijski reprezentativac Eden Hazard će prema svemu sudeći na kraju ove sezone napustiti Chelsea.

O Hazardovom odlasku sa Stamford Bridgea priča se već mjesecima, ali sada su mnogi sigurni da je Belgijanac odlučio da promijeni klub. Hazard je odbio produžiti saradnju s Plavcima što je jasna poruka da je već donio odluku.

Belgijanac se povezivao s dosta klubova u posljednje vrijeme, no najviše s Real Madridom. Ugledna Marca objavila je da su Kraljevi već dogovorili sve s Hazardom, te da čekaju samo ljeto kako bi sve postalo zvanično.

Marca piše da je Hazard već odlučio pronaći vilu u Madridu kako bi na ljeto ima što manje obaveza u upoznavanju novog grada što je za njih najveći dokaz da je transfer već dogovoren. Navodno, Hazard će s Kraljevima potpisati saradnju na šest godina, a Chelsea će inkasirati oko 130 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zinedine Zidane ne krije da mu je Hazard prvi na listi želja i čini se da je uspio da završi dolazak najveće zvijezde. Također, nije ni tajna da Hazard navija za Real, a posebno da mu je Zidane nekada bio najveći idol.

Ovaj 28-godišnji igrač u Chelsea je stigao prije sedam godina za 35 miliona eura, te je uspio da osvoji sve titule osim Lige prvaka. Odigrao je 341 utakmicu, te je dao 106 golova i dodao 87 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.