Moise Kean već ovog ljeta pravi veliki transfer
Mladog napadača mnogi već sad porede sa Mariom Balotellijem. Ipak, on je za sada mnogo mirniji od Super Marija (Foto: EPA)

Španci pišu o interesu za napadača

Moise Kean već ovog ljeta pravi veliki transfer

Midhat Šljivak

Moise Kean u posljednje vrijeme pruža fantastične partije u dresu Juventusa i reprezentacije Italije.

Ovaj 19-godišnji napadač nije previše igrao ove sezone, ali je svaku šansu koristio na pravi način i na njegovom kontu su četiri gola u posljednjih šest utakmica Serije A.

Kean je pod ugovorom sa Starom damom do ljeta 2020. godine. Uveliko se govori da će uskoro njegov agent Mino Raiola sjesti za pregovarački stol sa čelnicima Bianconera kako bi se dogovorio nastavak saradnje, ali ponuda ima i od drugih klubova.

Španski mediji tvrde da je madridski Real zainteresovan za dovođenje Keana. Kraljevi će praviti veliku rekonstrukciju tima, a danas se među potencijalnim pojačanjima pojavilo ime i mlade zvijezde torinskog kluba.

Sa druge strane Italijani pišu da će Kean vjerovatno biti prodat tokom ljeta ako uskoro ne dogovori produžetak saradnje sa Juventusom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Keanu se predviđa zaista velika karijera. U posljednje vrijeme pokazuje zašto je to tako, a vidjećemo u kojem timu će provesti naredne godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi