Posljednji gol na domaćem terenu Edin Džeko je u Seriji A postigao u aprilu 2018. godine protiv Chieva. Večeras je pogodio u pravom trenutku za Romu (Foto: EPA)

Dijamant presretan

Edin Džeko nakon pobjedničkog gola: Ovo je čudo!

Midhat Šljivak

Dijamant je večeras zablistao kada je Romi najviše trebalo.

Edin Džeko je postigao gol vrijedan tri boda u pobjedi Vučice nad Udineseom i tako je Romu približio plasmanu u Ligu prvaka.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je svakako veoma zadovoljan pogotkom, prvim nakon godinu dana na domaćem terenu u Seriji A, a nakon meča je rekao:

"Gol vrijedan tri boda je najvažnija stvar danas. Također, konačno sam zabio gol na Olimpicu, ali ako budemo igrali kao danas u drugom poluvremenu, postizaćemo još i više golova", rekao je Džeko za Sky Sports, te je nastavio:

"Igrali smo jako dobro nakon pauze. Sve je funkcionisalo zaista dobro, a Lorenzo Pellegrini i Alessandro Florenzi su sa klupe promijenili igru", istakao je Edin.

Ovo je Romi druga uzastopna pobjeda rezultatom 1:0, a posebno raduje što su ponovo sačuvali mrežu netaknutom.

"Ovaj tim želi pobjeđivati, a to znači da moramo igrati dobru odbranu. Ove sezone smo primili previše golova. Rekao sam momcima protiv Sampdorije, postarajte se da ne primimo gol, a mi naprijed uvijek možemo zabiti. To smo i napravili".

Vučica je sada u dobroj poziciji za plasman u Ligi prvaka i do kraja sezone će voditi veliku borbu za četvrto mjesto.

"Ove sezone nismo igrali dobro i mogu slobodno reći da je pravo čudo što smo još u igri. Sada je samo potrebno da svaku narednu utakmicu odigramo kao drugo poluvrijeme večeras", istakao je nakon meča protiv Udinese reprezentativac BiH Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamantu je večerašnji gol bio osmi u sezoni, ali prvi na Olimpicu u ovoj sezoni. Postigao ga je u pravom trenutku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.