Edin Džeko vodi Romu ka Ligi prvaka!
Dijamant je proradio kada je najviše trebalo. Roma je došla do pobjede na njegovim krilima (Foto: EPA)

Gol za velika tri boda

Edin Džeko vodi Romu ka Ligi prvaka!

M. Šljivak

Roma je u 32. kolu italijanske Serije A savladala na Olimpicu ekipu Udinesea sa 1:0, a junak trijumfa je bh. napadač Edin Džeko.

Vučici je u borbi za Ligu prvaka pobjeda bila neophodna. Međutim, Udinese pod vodstvom Igora Tudora igra zaista dobro i večeras su bili izuzetno težak zalogaj za rimski tim.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije donijelo golove. Roma je izgledala dosta slabo u prvom dijelu, ali su u nastavku ipak uspjeli da dođu do zlata vrijedna tri boda.

Udinese je imao stativu na početku drugog dijela, a zatim je krenula ofanziva Rome. Ona se konačno isplatila u 67. minuti kada Edin Džeko pogađa za 1:0, prvim golom na Olimpicu ove sezone.

Do kraja utakmice domaći tim je sačuvao vodstvo. Na kraju je Roma osvojila velika tri boda koja ih vode na četvrto mjesto i koja im otvaraju put Lige prvaka.

Naravno, pratiće rimski tim rasplet u ostalim utakmicama. Iza leđa su im Milan, Atalatna, Lazio i Torino i svi ovi timovi se bore za plasman u Ligu prvaka.

Džeko je još jednom junak Rome, a ovo je bh. dijamantu osmi gol ove sezone u Seriji A, a prvi na Olimpicu je stigao u pravom trenutku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 32. kolo:

Roma - Udinese 1:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ISTINA
Džeko kralj
3 1
Zoilomas
Treba jos 15 kila smrsati.. isad se krece ko kravica ali moze on to. Naprijed dzeko
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi