Iako su prošli u polufinale

L'Equipe ponizio Tottenhamove fudbalere ocjenama za meč protiv Manchester Cityja

Endin Čaušević

Fudbaleri Tottenhama su napravili veliko iznenađenje plasmanom u polufinale Lige prvaka.

Tottenham je u četvrtfinalu igrao protiv Manchester Cityja za koji su svi smatrali da će lagano proći dalje. Iako je City bio jedan od favorita za osvajanje ovog trofeja na kraju su igrači Tottenhama sve šokirali i prošli dalje.

Londonski klub je u prvoj utakmici na svom terenu pobijedio City sa 1:0, dok su sinoć u revanšu poraženi s 4:3, ali su zbog golova u gostima prošli u polufinale.

City i Tottenhama odigrali su nevjerovatnu utakmicu koja će teško biti nadmašena ove sezone. Za 20 minuta smo vidjeli četiri gola, a u sudijskoj nadoknadi kod rezultata 4:3 i peti gol za City koji je VAR poništio na kraju zbog ofsajda.

Tottenham je tako prošao među četiri najbolje ekipe u Evropi i u polufinalu će igrait protiv Ajaxa što niko sigurno nije mogao ni sanjati da će se desiti. Iako su sinoć svim silama branili svoj gol treba im čestitati na odličnoj taktici koju su čuvali do kraja.

Međutim, nisu baš svi bili oduševljeni igrom i plasmanom Tottenhama u polufinale, a posebno ne njihovom sinoćnjom utakmicom. Ugledni L'Equipe je objavio ocjene igrača sinoćnjeg meča i sve šokirao.

Oni nisu imali milosti prema igračima Tottenhama koje su ponizili svojim ocjenama iako su oni napravili ono što je rijetko ko očekivao i plasirali se u polufinale.

Pochettino nema vremena za slavlje jer će imati noćne more sa sastavom u Amsterdamu

Trener Mauricio Pochettino imat će velikih problema sa sastavom na ovom meču, posebno u napadu. Argentinski stručnjak neće moći da računa na usluge prvih napadačkih zvijezda Harryja Kanea i Son Heung-mina.

Kapiten tima Kane neće biti u konkurenciji za tim do kraja sezone zbog povrede članka, dok će Son moći da zaigra u revanšu jer prvi susret propušta zbog kartona.

Također, Pochettino neće moći računati ni na veznog fudbalera Moussu Sissoka koji se povrijedio u sinoćnjem meču te je igru napustio prije isteka 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To znači da će Pochettino morati mijenjati formaciju iz 4-4-2 u 4-3-2-1 što je svakako nešto defanzivnija varijanta. U napadu će gotovo sigurno igrati sinoćnji junak Fernando Llorente, dok će mjesto Sissoka u veznom redu zauzeti Harry Winks. Šansu će ponovo u startnoj postavi dobiti Brazilac Lucas Moura, a pored njega bi trebali igrati Christian Eriksen i Dele Alli.

Sreća po Pochettina je u činjenici da će potpuno spreman biti Dele Alli koji je sinoćnji meč igrao s langetom na lijevoj ruci koju je slomio u prvom meču protiv Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.